Reguliere Ambulance Service

Met onze ambulancedienst willen we het volgende bereiken:
Door het plaatsen van diverse ambulance posten kunnen wij snel inspelen op de gevraagde behoefte, rekening houdende met de Golden Hour.
Het vervoer van traumaslachtoffers geschiedt door een deskundig team welke bestaat uit een ambulanceverpleegkundige en ambulancechauffeur.
Patiënten die liggend met de ambulance vervoerd moeten worden naar een ziekenhuis, bejaardentehuis, thuisbestemming, onderzoekscentrum of elders.
Onze ambulancedienst is er om medische hulpverleners te vervoeren naar de plaats waar er behoefte is aan spoedeisende hulp. En indien nodig die slachtoffers of patiënten te vervoeren naar een ziekenhuis of Behandelpost.

Ook voor een medical standby bij (sport)evenementen en bedrijfsactiviteiten zijn wij beschikbaar. Dit geldt ook voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitoefenen. Onze hulpverleners zijn op afroep beschikbaar.

Onze ambulances zijn uitgerust met medische apparatuur en standaard medicatie voor het verlenen van professionele eerste hulp. Verder is er aan boord een ECG-apparaat (om een hartfilmpje te maken), beademingsapparatuur, materiaal voor ongevalsbehandelingen zoals (nek)spalken, ook zijn er allerhande medicijnen beschikbaar die noodzakelijk zijn om problemen met hart, longen en bloedvaten direct te behandelen in overleg met de arts. 
Om de patiënten veilig te vervoeren, beschikt iedere ambulance over een brancard, maar daarnaast heeft men ook de beschikking over een wervelplank waarmee een slachtoffer goed gefixeerd kan worden wanneer letsel aan de wervelkolom vermoed wordt.

Onze ambulancedienst kan gezien worden als een spoed rijdende hulpafdeling, waar een werk-diagnose wordt gesteld en de behandeling wordt gestart. Het doel van de behandeling is om het slachtoffer/patiënt te stabiliseren zodat deze veilig vervoerd kan worden naar een ziekenhuis/spoedpost waar de verdere behandeling en genezing kan plaatsvinden. 
Het kan zijn dat de opgeroepen ambulanceverpleegkundige ter plekke iemand moet behandelen, zodat het vervoeren naar een ziekenhuis niet altijd nodig is. Voor dit doel beschikken we over een MMT voertuig en een motorfiets waarmee eerder genoemde handelingen kunnen worden uitgevoerd.
Deze werkwijze is kostenbesparend en neemt de druk op de spoedafdelingen van ziekenhuizen af.