Geschiedenis

Sur-cad Geschiedenis

2018

Lancering Sur-cad website

Lancering Sur-cad website
In november van dit jaar vond de lancering plaats van de Sur-cad website. Op deze website kan men Sur-cad rechtstreeks contacten. Ook is er uitgebreide informatie te vinden over ons: van onze dienstverlening tot tarieven en de verschillende medische pakketten.
2017

Klusjes

Klusjes
De klusjes worden door het personeel onderling gedaan van tuinonderhoud tot kleine reparaties aan de voertuigen en wat er nog bij komt kijken.
2017

Dialyse vervoer

Aangezien de behoefte aan dialyse vervoer stijgende is, heeft Sur-Cad zich hiervoor ook ingezet. Voor deze nieuwe dienstverlening zijn er speciaal twee busjes aangeschaft waarmee de cliënten vervoerd worden. Deze dienstverlening begint al heel vroeg in de morgen voor zonsopgang en eindigt ver na zonsondergang.
2017

Introductie Alarmnummer 117

117 stelt de bevolking in staat om de ambulance rechtstreeks te bellen. Sur-Cad heeft echter wel een meldplicht naar de Centrale Meldkamer van de politie op het nummer 115. Het resultaat van deze werkwijze is dat de aanrijtijd naar een cliënt/slachtoffer verkort wordt. Sur-Cad is 24/7 tot uw dienst op 117.
2017

Naamsverandering Suraems in Sur-cad

Naamsverandering Suraems in Sur-cad
In januari van dit jaar vond de naamsverandering van Suraems in Sur-Cad plaats. De reden hiertoe is dat de bedrijfsvoering zich niet alleen bezig hield met EMS diensten, maar ook met klinische en trauma gevallen. Er werd een tweede ambulance gedoneerd waardoor Sur-Cad begon te groeien en dienstverlening kon worden uitgebreid.
2016

Hechtere samenwerking met de Centrale Meldkamer van het Korps Politie

Hechtere samenwerking met de Centrale Meldkamer van het Korps Politie
De ambulance van Suraems kon nu via de meldkamer van de Politie worden opgeroepen. Repatriëringen vonden vanaf nu ook plaats vanuit diverse ziekeninrichtingen naar de grensposten Albina, Nickerie, en de J. A. Pengel internationale luchthaven van waaruit de cliënt verder wordt vervoerd naar het land van herkomst.
2016

Schenking ambulance en ambumotor

Schenking ambulance en ambumotor
In 2016 werden er een ambulance en een ambumotor geschonken die in juni van het zelfde jaar in officiëel gebruik werden genomen. Het ging nu niet alleen om sportevenementen, maar ook om reguliere ambulance diensten z.a. interhospitairvervoer vervoer van klinische patiënten, verkeersslachtoffers, repatriëringen enz.
2015

Transformatie Suraems tot medisch dienstverlenend bedrijf

Transformatie Suraems tot medisch dienstverlenend bedrijf
Gesprekken met diverse instanties resulteerde in de transformatie van Suraems tot medisch dienstverlenend bedrijf waarbij het naast sportongevallen ook om het specialistisch vervoeren van patiënten c.q. trauma slachtoffers gaat. Onder auspiciën van Suraems werd er in 2015 een training georganiseerd voor de ambulance drivers van Staatsolie.
2015

Suraems presenteert zich aan het Surinaams publiek

Suraems presenteert zich aan het Surinaams publiek
Op 27 februari 2015 was het eindelijk zover. Suraems zich presenteerde aan het Surinaams publiek. Bij deze launch was ook de overheid vertegenwoordig m.n. ministeries van Justitie en Politie en Volksgezondheid. Na de launch werd de eerste overeenkomst getekend tussen Motosur en Suraems om hun sport evenementen voor een jaar medisch te dekken.
2014

EMS aanvragen in stijgende trend

EMS aanvragen in stijgende trend
Het aantal EMS aanvragen begon in dit jaar te groeien, aangezien Suraems nog niet over een ambulance beschikte werd de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gevraagd om bij bepaalde diensten een ambulance op standby te houden wat ook werd ingewilligd. In november van het zelfde jaar vond er een ondertekening plaats met..Read More
2014

Promotie EMS diensten

2014 was het jaar om de organisatie en de EMS diensten te promoten. Zo werden er diverse brieven verzonden naar verschillende takken van dienst binnen de overheid, bedrijven en evenementorganisatoren.
2013

Inrichting van het “Emergency First Responsevoertuig”

Inrichting van het “Emergency First Responsevoertuig”
Gelet op de verre afstand en de hoge kosten die gepaard zouden gaan met regelmatige reis en verblijfkosten van de trainers is hiervan afgezien. Het voertuig dat Suraems toen in het bezit had was een Nissan xtrail. Deze werd ingericht en voorzien van een backboard en overige medische gebruiks en verbruiksartikelen gebruikt als EFR “Emergency..Read More
2013

Oprichting Suraems

Oprichting Suraems
Sur-Cad, voorheen Suraems (spreek uit; Sureems), is op 13 november 2013 opgericht. Het was in de eerste instantie de bedoeling dat het een zuster organisatie zou worden van de moederorganisatie Aems “Asia’s Emergency and Medical Service” die op de Filipijnen gevestigd is.